Alexandru GheorgheProfil Alexandru Gheorghe

Consultant protecția datelor (GDPR) & Coordonator Politici de Securitate Cibernetica. Fondator

Alexandru este pasionat de domeniul protecției vieții private, de domeniul securității cibernetice și de inteligența artificială din punct de vedere juridic. Alexandru este de asemenea specializat în cadrul legislative European în domeniul comerțului electronic. Este certificat ca și Ofițer Protecția Datelor cu diplomă obținută în cadrul PECB Europe, Implementator Politici de Securitate Cibernetică (ISO 27032) cu diplomă obținută prin PECB în Estonia, deține o certificare de Expert în Design Juridic (Legal Design Expert) prin Legal Creatives Canada și este certificat în calitate de Formator cu diplomă eliberată de ANC (România).

Ai nevoie de ajutor? Programeaza o intalnire!
Video conferinta de 30 sau 60 de minute.
Profil Alexandru Gheorghe
PECB Lead Cybersecurity Manager, PECB Data Protection OfficerLegal Creatives - Certified Legal Design Professional

De profesie jurist, Alexandru are o experiență profesională de peste 17 ani, combinând dreptul comercial și dreptul consumatorului cu experiența dobândită în domeniul protecției datelor cu caracter personal și cu experiența antreprenorială. Alexandru este certificat în calitate de Ofițer Protecția Datelor prin PECB Europe în România (2018), este certificat în calitate de implementator de Politici de Securitate Cibernetica (ISO 27032) prin PECB Europe în Estonia (2020) și deține o certificare de Expert în Design Juridic prin Legal Creatives Canada.

În calitate de Consilier Juridic senior, Alexandru a lucrat în companii cu profil financiar și de recuperare a creanțelor, a coordonat Programul de Protecția Datelor a unei companii globale din domeniul automotive și a activat ca Șef al Departamentului Juridic al unei importante companii online cu capital de piață important în Europa de Sud-Est. Portofoliul său de clienți include proiecte susținute în Irlanda și Austria.

Alexandru este Specialist Senior în domeniul Protecției Datelor având peste 5 ani de experiență reprezentând mai multe companii în calitate de Ofițer Protecția Datelor și a implementat programe de protecție a datelor cu caracter personal în cadrul mai multor companii din domenii diverse dar în special companii online (e-commerce). În ultimii 5 ani, Alexandru a participat și organizat nenumărate evenimente privind Protecția Datelor Personale (workshopuri și conferințe) și s-a dedicat cultivării unei culturi de igienă cibernetică, contribuind la informarea și educarea mediului de business din România în special și a protecției vieții private la nivel European, în general.

OneTrustGDPR RegistersiftPrivacy ConnectOptimizd.AI